Bewegend Geheugen > De digitale plannen van Beeld en Geluid

Plannen voor het nieuw gebouw

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid digitaliseert veel meer materiaal dan nu in het Geheugen te zien is. In de paviljoens en in de 'Medialounge' van het nieuwe Beeld en Geluid - gebouw, vanaf 2006 geopend op het Mediapark in Hilversum, krijgt maar liefst 10.000 uur audiovisueel erfgoed een plaats.

Die 10.000 uur wordt ook ondergebracht in een nieuwe multimediacatalogus (IMMix) waarin zowel professionele gebruikers (omroepen) als het onderwijs online materiaal kunnen zoeken en bestellen.

De digitale les van het Bewegend Geheugen over migranten krijgt een vervolg in de Nationale Bronnenbank (NBB) waarop scholen in het basis- en voortgezet onderwijs zich vanaf 2005 kunnen abonneren. Daarmee weten zij zich verzekerd van toegang tot duizenden video- en audio-fragmenten voor gebruik in de klas of de mediatheek.

Het hoger onderwijs kan zich vanaf 2005 abonneren op Academia, een dienst waarmee universiteiten en hogescholen via Surfnet toegang krijgen tot duizenden uren audiovisueel materiaal, geschikt voor gebruik in electronische leeromgevingen.

Voorbeelden uit deze collectie Bewegend Geheugen

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie