Het militaire leven > Vesting en stormram


Oorlogvoering en technische creativiteit gaan vaak samen. Veel energie en vernuft werd gestoken in het ontwerpen van sterke, wiskundig verantwoorde vestingwerken. In het verlangen om deze vestingen te verwoesten werd weer allerlei materieel ontworpen, variërend van stormram tot mortier en tank.

De collectie bevat fraai uitgegeven werken over vestingbouw en militaire architectuur uit vele landen. Zoals de 'Opera Mathematica' van Samuel Marolois met prenten van Hendrik Hondius of de 'Architectvra Militaris Moderna' van Matthias Dögen uit 1647.

Militaire uitvindingen komen aan bod in een platenatlas behorend bij het beroemde boek van Flavius Vegetius Renatus uitgegeven door Chrétien Wechel uit 1536, waarin onder meer een stormram in de vorm van een leeuw en een bizar steekwapen op wielen te zien zijn. De 'Büchsenmeistererey' van Joseph Furttenbach uit 1643 leert de kunst van het omgaan met buskruit en kanonnen.

Series met lithografische afbeeldingen tonen de artillerie uit de 19de eeuw. Uit de vorige eeuw zijn er foto's van tanks, fietsen en ander materieel.

Ga naar:

Zoek op:

Voorbeelden uit deze collectie Het militaire leven

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie