Straatliederen > De opnames van de Top 30

Voor iedere melodie uit de top 30 is gezocht naar een passende hedendaagse zanger of zangeres om het lied voor deze website te zingen. De reacties op de vraag om mee te werken waren boven verwachting. Veertien van de door ons gevraagde artiesten waren bereid en in staat om twee of drie liedjes voor Het Geheugen te zingen.

Vervolgens is de muziek van de liedjes voorbereid en werden arrangementen gemaakt voor de begeleidende instrumenten. Daarbij werd zoveel mogelijk gekozen voor instrumenten die omstreeks 1900 in zwang waren voor straatmuziek: accordeon, draailier, gitaar, viool en contrabas. Enkele liedjes werden begeleid op piano.

In november en december 2003 werden onder leiding van Grigori Sarolea in vier dagen de opnames gemaakt in theater De Tobbe in Voorburg. Alleen de opnamesessie met Freek de Jonge vond plaats in de Spakenburgse studio (The Van) van Jan Schuurman.

Een selectie van de liedjes uit de top 30 verscheen op de cd 'De kist van Pierlala. Straatliederen uit het geheugen van Nederland'  bij het label Globe (www.globerecords.nl) en is verkrijgbaar via de muziekwinkel.

Lees meer over de artiesten en de musici
Ga terug naar de Top 30

Voorbeelden uit deze collectie Straatliederen

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie