Prins Willem-Alexanderhof 5
Den Haag
tel: 070-3339666
fax: 070-3477941
Letterkundig Museum

Letterkundig Museum

Het Letterkundig Museum beheert de grootste collectie brieven, handschriften, foto’s, schilderijen, illustraties en voorwerpen op het gebied van de Nederlandse letterkunde vanaf 1750. Onder voorwaarden is dit materiaal voor publiek toegankelijk in onze leeszaal. De grote knipselcollectie met boekbesprekingen en interviews met schrijvers is hier vrij in te zien.

PantheonWording, foto Mike Bink

Naast een archief, is het Letterkundig Museum ook een echt museum. Medio 2010 is het museum na een ingrijpende verbouwing heropend met drie nieuwe exposities: het Pantheon, met de honderd belangrijkste dode schrijvers uit Nederland en Vlaanderen vanaf de Middeleeuwen tot nu. Het Kinderboekenmuseum, dat vanaf zijn oprichting in 1994 honderdduizenden bezoekers trok, heeft meer ruimte gekregen. En de, eind 2004 geopende, Nationale Schrijvers Portretten Galerij tenslotte, wordt in een speciale museale opstelling geëxposeerd. Naast deze drie permanente tentoonstellingen zijn in het museum ook regelmatig tijdelijke exposities te zien.

Het museum biedt een uitgebreid aanbod van educatieve programma’s: voor het basis- en voortgezet onderwijs, pabo-studenten, studenten Nederlands, leesgezelschappen en voor alle overige in Nederlandse literatuur geïnteresseerden.

Het Letterkundig Museum verzorgt ook regelmatig publicaties zoals de Schrijversprentenboeken en de reeks Achter het Boek.

Openingstijden:
di t/m vr van 10 tot 17
za en zo van 12 tot 17
Gesloten op feestdagen

Voorbeelden uit deze collectie Fotocollectie Letterkundig Museum

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie

Voorbeelden uit deze collectie Hoogtepunten van het Letterkundig Museum

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie

Voorbeelden uit deze collectie Menno ter Braak

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie