Promotiefoto's van de Nederlandse popmuziek > Nationaal Pop Instituut

Nationaal Pop InstituutHet Nationaal Pop Instituut zette zich vanaf 1975 in voor de ontwikkeling en kwaliteit van de Nederlandse popmuziek. Hierbij ging het om alle soorten popmuziek: van pop en rock tot hiphop, urban, dance, crossover en wereldmuziek.

Het voormalige Nationaal Pop Instituut (in 2008 opgegaan in Muziek Centrum Nederland) beheerde verschillende subsidieregelingen voor popmuzikanten, podia en festivals en organiseerde verschillende promotieactiviteiten voor Nederlandse popmuziek in binnen- en buitenland. Daarnaast beschikte het Popinstituut op het internet over de Muziekencyclopedie, met biografieën van ruim 1500 acts uit de periode 1945 tot nu.

Naast de in het Geheugen van Nederland opgenomen beelden bevat de Collectie Nationaal Pop Instituut nog vele duizenden foto’s die zijn gemaakt in opdracht van FRET, tijdschrift voor Nederlandse popmuziek. Daarnaast bestaat de Collectie Nationaal Pop Instituut uit boeken, tijdschriften, geluidsdragers en knipsels over popmuziek. Deze zijn te bekijken in de mediatheek.

De collectie werd tot en met 2012 beheerd door het voormalige Muziek Informatie Centrum, en vanaf 2013 door de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

 

Voorbeelden uit deze collectie Promotiefoto's van de Nederlandse popmuziek

Bekijk alle afbeeldingen uit deze collectie